Palveluhinnasto

Ruissalon vesiosuuskunta laskuttaa käyttäjiä alkuvuodesta edellisen vuoden käytön perusteella. Käyttö perustuu kiinteistön omistajan antamaan vesimittarin lukemaan ja jatkossa vesimittarin etäluennan antamaan lukemaan silloin kun talousveden välittäjänä on vesiosuuskunta. Ellei vuosikulutusta saada tietoon vesimittarilukeman perusteella, käytetään arviolaskutuksessa kuutiomäärää, joka saadaan kertomalla asukkaiden lukumäärä asumiskuukausien määrällä ja lisäksi 5:llä. Arviolaskutus oikaistaan seuraavan laskun yhteydessä.

Mikäli talousvettä käytetään tarkoituksiin, joista ei muodostu jätevettä, voidaan jäteveden laskutuksesta vähentää luotettavan selvityksen perusteella tällaisen käytön m3-määrä, mikäli se on vähintään 50 m3 vuodessa. Luotettava selvitys on esimerkiksi puutarhan kasteluveden hanaan liitetty erillinen vesimittari, joka on ilmoitettu osuuskunnalle etukäteen. Esimerkiksi vuoden 2018 kesän poikkeuksellinen kuivuus saattoi johtaa mittavaan kasteluveden käyttöön. Mikäli talousveden käyttö tiettynä vuonna on merkittävästi (>50 m3) edellisten 3 vuoden keskiarvoa suurempi, voidaan eri hakemuksen perusteella käyttää tuon vuoden laskutuksessa edellisten vuosien keskiarvoa, vaikka erillistä kasteluveden mittaria ei vielä olisi ollut käytössä.

Oheinen hinnasto on muodostettu siten, että Turun Vesihuolto Oy:n hintoihin on lisätty 35%, jolla katetaan vesiosuuskunnan kulut (hallituksen päätös 27.1.2019). Hinnastoa voidaan tarkistaa vuosittain tarpeen mukaan.

Lataa PDF-tiedosto